En och annan notis om ett och annat

Rondell: Nu ska en rondell äntligen byggas vid infarten till Briljantgatan från Skattegårdsvägen. Den blir klar till vintern 2020. Man tar också bort den undergång som är under Briljantgatan till Diamantgatan och det blir ett övergångsställe. 
Cykelbana anläggs längs Briljantgatan och ansluter till den nya cykelbanan som går från Smaragdgatan ner till Opaltorget.

Analys:
Prisutvecklingen på bostadsrätter
: [2017-11-14] De senaste dagarna har vi kunnat läsa feta rubriker att priserna rasar på bostadsrätter och att botten har gått ur marknaden.
De som hojtar mest är de som bor på Södermalm i Stockholm, där priserna har varit helt galna. Där bor också de flesta av de journalisterna som skriver dessa feta rubriker och katastrofartiklar. Det är alltså deras egna lägenheter som drabbas mest. Ju mer man betalt, desto större blir nedgången, när den kommer.
Ser man till priserna lite utanför dessa mest galna områden är det (för närvarande) inte så farliga siffror.
Prisuppgången det senaste året i Stor-Göteborg har varit 11% och den senaste månaden har priserna sjunkit 1%. Det betyder att priserna har gått upp 12% och sedan gått ner 1%. Vi är alltså tillbaka på de priser som gällde för sensommaren 2017.
Medelpriset för centrala Göteborg är ca 66.000 kr/m2, för stor-Göteborg är det ca 44.000 kr/m2 medan de priser vi har i vårt område ligger på omkring 25.000 kr/m2. Det är således en betydande skillnad mellan våra priser på Turkosgatan och i centrala Göteborg. (Obs! Det är medelpriser som anges, variationer förekommer naturligtvis, beroend på status på lägenheterna).
Då ska man komma ihåg att centrala Stockholm ligger (har legat) på 89.000 kr/m2, dvs 3,5 ggr högre. En liten etta kan kosta så mycket som 105.000 kr/m2!
Det tar lite längre tid att sälja sin lgh än tidigare, för bara ett halvår sedan gick det på 3-5 dagar, nu kan det ta tre till fem veckor men det är inte omöjligt.
Det finns således ingen anledning för oss, som bor på Turkosgatan, att vara speciellt oroliga. Säljer du lite billigare är det oftast så att det man köper också har sjunkit lite i pris.
Efter en längre tids uppgång kommer alltid ett bakslag, så har det alltid varit. Priserna sjönk rejält i mitten av 1990-talet, ibland under lånenivån, så sålde man då, satt man kvar med en skuld att betala. Risken för detta är mindre idag, då bankerna kräver större kontantinsats idag och har ett amorteringskrav om lånen överstiger 50% av köpesumman.
Ska du bo kvar ett tag till så förändras ingenting med detta.
Uppdatering 2018-04-30: Till dags dato har priserna sjunkit ca 10%, och är i avtagande, dvs det sjunker inte så mycket just nu utan verkar ha lugnat ner sig.
Uppdatering 2019-01-14 Under 2018 har priserna i princip legat stilla, på riksnivå har vissa kommuner gått upp, vissa har gått ner och de flesta legat stilla.

Såsom förslaget ser just nu (maj 2017) Såsom förslaget ser just nu (maj 2017)

Nybyggnation Briljant-Smaragdgatan
Det ska byggas nytt bland de vita husen öster och syd om oss. Det blir ca 250 nya lägenheter i nybyggnation samt att tre av de vita husen byggs på med en våning till.
Det kommer i samband med bebyggelsen att bli en rondell i korsningen Briljantgatan/Skattegårdsvägen (äntligen!).
Göteborgs Stad har information här.

Besökare på vår hemsida:
Under en månad kollas vår hemsida av drygt 330 personer, som är inne i genomsnitt 2 ggr och tittar på drygt 2 sidor varje gång.

Inte säker hemsida??
Om du använder Google Chrome, står det uppe till vänster i adressfältet att anslutningen inte är säker.
Men hemsidan är säker! Det är bara Google som uppdaterat sina villkor och för att de ska ta bort denna text kräver de en avgift på 70:- /mån, vilket vi inte är intresserade av att göda Google med. Det kan också medföra att när man googlar på Brf Tynnered kan den komma lite längre ner, man får leta förbi alla onödiga och oväsentliga annonser som nu börjar flöda över denna sökmotor.
Ingenting har i övrigt ändrats sedan tidigare.