Välkommen till HSB Brf Tynnereds hemsida
HSB Brf Tynnered ligger i Västra Göteborg knappt 1 km från Frölunda Torg. Med bil når man Göteborgs centrum på cirka 15 minuter och med buss eller spårvagn tar det cirka 20 minuter.
Nära till Frölunda Torg, skola, förskola, affär och kollektiv kommunikation. Närheten både till storstaden och naturen gör Brf Tynnered till ett attraktivt bostadsområde.
Inom gångavstånd har du tillgång till livsmedelsaffär, pizzeria, skola, dagis och mycket annat.
Till härliga klippor med hav och bad är det inte heller långt.
Nu är sommaren här!
Nu är sommaren här!
Aktuellt

Aptus: Nu har vi fått ordning på programmet för Aptus, så i takt med att vi lär oss detta program kan vi utföra beställningar lite snabbare. Det nya programmet har fördelen att vi även kan hantera det från andra datorer än bara expeditionsdatorn.

Uppgradering av internet: Telia kommer att byta alla servrar som står i våra källare och vi kommer att få nya routrar och digitalboxar. Hastigheten på Internet ökas från 100/10 till 250/100. Även de nya digitalboxarna blir snabbare.
Bytet kommer att ske 15-17 oktober. Vid bytet blir det ett kortare avbrott i internet, tv och bredbandstelefon.
Instruktioner om hur du byter digitalbox och router kommer senare.

Lägg bara bruna påsar i komposten!
De små molokerna ska enbart innehålla matavfall i bruna påsar. Det ska INTE vara någon plastpåse runt dem.
Om de läcker eller är blöta, tag ur bruna påsen ur plastpåsen innan du slänger ner dem och lägg plastpåsen i den stora moloken.
Renhållningen tömmer inte kompost-moloken om de innehåller plast eller annat avfall som inte är matavfall.

Renovering av garagen: Nu pågår målning av det nedre P-däcket. Det är  blått.
Föreningen tar inget ansvar för eventuella skador på bilar som ej är flyttade under pågående renovering.
I november kommer palissader att sättas upp längs muren och grindar monteras, som öppnas med inpasseringsbrickan du har till entrédörren.

Rökförbud vid entréer och lekplatser: En ny lag trädde i kraft den 1 juli 2019 som stadgar att man inte får  röka vid entréer och lekplatser, dit allmänheten har tillträde. Det gäller således vid alla våra entréer och lekplatser.
Huruvida våra pergolor och grillplatser omfattas av detta är inte klarlagt, pergolorna ligger ju i anslutning till lekplats, men på grillplatserna ryker det ju ändå.

Nya regler om extra p-platser:
Styrelsen har nyligen fattat beslut om att de p-platser som föreningen förfogar över och hyr ut till boende i Brf Tynnered, endast får användas av personer som är boende i föreningen. Det blir således inte tillåtet att hyra en plats och låta en bil, som ägs av någon utomstående, parkera på denna plats.

Står några bilar på dessa platser och de inte tillhör någon som bor i vår förening, kommer dessa att “lappas”, dvs vårt parkeringsbolag, som vi samarbetar med, kommer att utfärda kontrollavgift för dessa. Besökande bilar hänvisas till besöksparkeringen.
Den som har firmabil får styrka detta genom intyg från sin arbetsgivare.
De som idag hyr extra p-plats kommer att informeras direkt.
Detta beslut gäller från 2019-07-01.
Beslutet berör inte de p-platser som tillhör resp lägenhet.

Rökluckorna på taken, som ska öppnas vid brand, har fått en översyn, under sommaren kommer fyra luckor att bytas som inte fungerar tillfredställande. [2019-05-24]

Nya Stadgar: De nya stadgar som vi har beslutat om på två stämmor under 2017 coh 2018 har nu fastställts av Bolagsverket. De nya stadgarna kommer att distribueras till samtliga boende, när vi tryckt upp dem.

Ska du sälja? Beställ kontroll av lgh INNAN den läggs ut till försäljning! Gör det här!:

Inte säker hemsida?? Jodå, det är den! Läs mer här!

Vad kostar allting? Kolla några siffror genom att klicka här.

Scam: Får du ett SMS om att det är fel på slingan i vårt ComHem-nät och ombedes ringa ett telnr för att boka tekniker, så är det falskt! Vi har inte ComHem.
De vill bara komma in i din lgh för att stjäla det du har.
Alternativt kostar samtalet pengar för dig och du får betala dyrt för att ringa tillbaka.

Tillstånd krävs innan du bygger om!
Nya krav! Nu ska företaget som utför badrumsrenovering i FÖRVÄG skriva på en förbindelse att man är ansluten till ett certifieringsorgan och följer deras regler!

De regler och bestämmelser som ska följas finns beskrivna på sidan Inre underhåll

Bokning av gästlgh, bomöppning eller förlängning gymbricka eller mopedbricka: Nu kan du mejla styrelsen för att boka gästlägenheten eller begära bomöppning mellan vissa klockslag en dag (när du får leverans av varor t ex) eller en helg (för att byta däck på bilen t ex). Du kan också få förlängning av gymbrickan eller mopedbrickan. Se Bokningsbeställning.
OBS! Bokningen gäller inte förrän du fått ett svarsmejl med bekräftelse. Gör bokningar i god tid!

Visa leg på expeditionen. För att säkerställa att inga misstag begås kommer vi i ökad utsträckning begära legitimation vid vissa beställningar och utlämningar. Det gäller främst nyckelbeställning, brick-beställning och uttag från fond.
Sedan tidigare gäller att brickor och nycklar endast lämnas ut på expeditionen, de måste alltså hämtas personligen där och kan inte läggas i någon brevlåda.