Välkommen till HSB Brf Tynnereds hemsida
HSB Brf Tynnered ligger i Västra Göteborg knappt 1 km från Frölunda Torg. Med bil når man Göteborgs centrum på cirka 15 minuter och med buss eller spårvagn tar det cirka 20 minuter.
Nära till Frölunda Torg, skola, förskola, affär och kollektiv kommunikation. Närheten både till storstaden och naturen gör Brf Tynnered till ett attraktivt bostadsområde.
Inom gångavstånd har du tillgång till livsmedelsaffär, pizzeria, skola, dagis och mycket annat.
Till härliga klippor med hav och bad är det inte heller långt.
En av våra grillplatser.
En av våra grillplatser.
Aktuellt

Renovering av garagen: Några mindre arbeten kvarstår vid övre garaget, men bilarna kan nu åter stå på sina platser.
Därefter påbörjas uppsättningen av pallisader vid nedre garaget
I samband med uppsättningen kommer bilar att kunna parkeras på gatorna runt omkring. Information har gått om vilka p-platser som berörs och när.

Internet: Vi har har haft två större avbrott i Internet, detta beror inte på Telia eller att nya servrar installerats, utan att en huvudsäkring löst ut som finns i elrummet vid Telias huvudserver.  Det var två fläktar som var anslutna på samma fas som Telias server och vid väldigt sällsynta tillfällen överbelastades huvudsäkringen. Dessa tillfällen råkade inträffa två ggr inom en månad. Nu är fläktar och server omkopplade så det felet ska inte kunna uppstå igen.
Eftersom det var huvudservern som slogs ut påverkades hela vår förening.

Avgift för andrahandsuthyrning: Föreningen äger rätt att ta ut en avgift från andrahandsuthyrare, enligt bostadsrättslagen och våra stadgar. Avgiften får högst vara 10 procent av prisbasbeloppet (47 300:-), vilket max blir ca 394:- /månaden.
Föreningen tar ut 375:- /mån från den 1 april 2020.

Uppgradering av internet: De som nu inte har Internet/TV/Telefon uppmanas att ringa till Telia Support. Du ska då få telefonsupport, och, om det inte hjälper, ska de skicka ut en tekniker. Du måste då tala om när du har möjlighet att släppa in dem.
Enligt vårt avtal med Telia ska det inte kosta något att få hjälp av dem.
Om Telia inte vill ta emot anmälan, eller hävdar att det kostar pengar, var påstridig (tjata!), om det inte hjälper, meddela styrelsen så får vi hälpa till.
Teliaaffären på Frölunda Torg SKA ta emot anmälan och hjälpa till, oavsett vad de säger.

Lägg bara bruna påsar i komposten!
De små molokerna ska enbart innehålla matavfall i bruna påsar. Det ska INTE vara någon plastpåse runt dem.
Om de läcker eller är blöta, tag ur bruna påsen ur plastpåsen innan du slänger ner dem och lägg plastpåsen i den stora moloken.
Renhållningen tömmer inte kompost-moloken om de innehåller plast eller annat avfall som inte är matavfall.

Ska du sälja? Beställ kontroll av lgh INNAN den läggs ut till försäljning! Gör det här!:

På gång: Efter inspektion av dränering och dagvatten-ledningar går nu en tekniker runt och lagar trasiga rör på insidan (!) och ser till att de blir täta.

Vad kostar allting? Kolla några siffror genom att klicka här.

Tillstånd krävs innan du bygger om!
Nya krav! Nu ska företaget som utför badrumsrenovering i FÖRVÄG skriva på en förbindelse att man är ansluten till ett certifieringsorgan och följer deras regler!

De regler och bestämmelser som ska följas finns beskrivna på sidan Inre underhåll

Visa leg på expeditionen. För att säkerställa att inga misstag begås kommer vi i ökad utsträckning begära legitimation vid vissa beställningar och utlämningar. Det gäller främst nyckelbeställning, brick-beställning och uttag från fond.
Sedan tidigare gäller att brickor och nycklar endast lämnas ut på expeditionen, de måste alltså hämtas personligen där och kan inte läggas i någon brevlåda.